Thursday, August 24, 2017

GLA COMPLEX SHAKLEE lebih baik dan berkesan dari Evening Primerose Oil

GLA COMPLEX SHAKLEE BANTU STABILKAN HORMON DAN SISTEM IMUNISASI BADAN


GLA (Gamalinolanic Acid) ni dijumpai dalam bahagian tumbuhan dan sangat bagus untuk membaiki tisu manusia dan perbaiki hormon wanita. Para saintis akan extrak tumbuhan tersebut untuk mendapatkan minyak GLA ni. GLA juga adalah bahan aktif yg ada didalam Evening Primerose Oil (EPO). Setelah bertahun-tahun kajian akhirnya para saintis menemui dalam Borage Seed Oil lagi kaya dengan GLA berbanding didalam EPO.

Akhirnya GLA dibuat dari 1 bahagian  bunga Borage Seed  dan di ekstract untuk dapatkan minyak yang diberi nama Borage Seed Oil ni berbanding dari EPO. Vitamin E Juga ditambah untuk menstabilkan GLA dalam produk ini.

Fungsi utama GLA adalah sebagai anti imflammation dan untuk stabillan hormon. Di dalam GLA juga mengandungi bahan prostaglandin dimana ia satu bahan kimia semiajadi yang dirembeskan di otak ia kalis dari suhu yang tak berapa tinggi. Tu sebab kalau kita demam vitamin b boleh termusnah tp kalau amik Gla dia tak akan termusnah oleh suhu badan kita tu.so masa demam sangat-sangat perlu amik GLA yg prostagandin akan menenangkan saraf kita.

Manfaatnya kita ambil GLA SHAKLEE ialah:
1. Mampu melawan imflammation
2. Bantu rasa tenang ketika nak dtg period
3. Untuk mengurangkan perpeluhan malam  bagi orang yang  monopous
4. Boleh juga bantu turunkan berat badan
5. Bantu kurangkan radang kulit seperti ekzema, elergik.
6. Bagus untuk orang yg diabetes
7. Bantu untuk jaga kesihatan prostate ( isu sikit2 nk kencing)
8. Stabilkan denyutan jantung.
9. Bantu orang yg ada masalah psikiatrik

Buat mereka yg alami masalah seperti diatas bolehlah dapatkan GLA SHAKLEE.Sangat-sangat digalakkan.

Boleh je kalau nak terus contact saya anis shaklee

www.wasap.my/60196025272

#BuildByMe
#SuperStarzFamily
#AnisShaklee
#juta1sakinahindahouse

Wednesday, August 23, 2017

Khasiat Garlic Complex Shaklee:Kapsul Bawang Putih Terbaik

BERITA GEMBIRA BUAT MEREKA YANG SENANG SELESEMA DAN BATUK DENGAN PENGAMBILAN GARLIC COMPLEX SHAKLEE.


Orang kata kalau amik bawang putih original boleh beri antibiotik semulajadi pada badan.Tapi sanggup ke nak makan 10 ulas bawang putih original tak perlu dimasak? Kalau tak sanggup sangat2
-sangat lah digalakkan amik produk Garlic Shaklee ni.

 Lagi satu nak habaq ni. Bawang putih ni kalau kita masak dia akan kurangkan khasiatnya sebab haba boleh merosakkan bahan aktif yg terkandung dalam bawang putih.

Untuk sesiapa yg ada anak-anak bawah setahun yg kene jangkitan bakreria /virus di paru-paru para ibu sangat-sangat digalakkan amik Garlic shaklee. Nak tahu sebab apa? Sebab Garlic ni bertindak sebagai antibiotik semulajadi dan antivirus. Bila ibu-ibu makan Garlic shaklee anak-anak yang menyusu badan akan dapat manfaatnya. So antibodi anak-anak akan bertambah kuat juga untuk melawan bakteria / virus yg ada di paru-paru anak-anak. Bahan aktif yg dipanggil ajoene ni dapat menipiskan kahak yg terdapat pada paru-paru anak yg terkena jangkitan paru-paru ni tadi.

Satu lagi maklumat penting yang u olls perlu tahu.

Antibiotik yang sedia ada ni ada risikonya juga. Bila kita amik antibiotik biasa sebenarnya bakteria yg ada akan cuba bina kekebalannya kalau kita tak habiskan antibiotik tu. Sebab tu kalau dah start amik antibiotik perlu habiskan.kalau tak selepas tu perlu amik antibiotik yang lebih kuat.

Tapi kalau amik garlic shaklee ni bakteria tak dapat lawan bahan aktif yg ada di dalam garlic ni. Bahan aktif tu adalah Allicin iaitu sejenis kumpulan sulfur yg berbisa terhadap bakteria, virus dan fungus.Antara lain bahan yang terkandung dalam garlic adalah vinylthidins yg sama juga fungsinya dengan Allicin. Bahan last adalah ajoene yg dapat membantu menipiskan kahak sangat baik untuk mereka yang selalu terkena selesema.Garlic shaklee juga mengandungi sedikit kandungan rosemary yg sangat baik untuk penghadaman.

Berita baik juga buat ibu-ibu yang selepas bersalin Garlic sangat baik untuk menstabilkan kecairan darah. Darah kita tak elok jika terlalu cair atau terlalu pekat. Bila ia menstabilkan kecairan darah maka ia juga dapat mengelakkan berlakunya serangan jantung.  Ingat kisah-kisah ibu yang bersalin alami serangan jantung walaupun setelah beberapa bulan bersalin.

Buat mereka yg alami keputihan juga ini adalah berita gembira. Selalunya keputihan yg teruk ni berpunca daripada fungus. GARLIC ini juga bertindak sebagai antifungus.

GARLIC SHAKLEE ni adalah garlic yang organik yang ditanam di california pada musim panas. Dan dalam proses itu ia dibuat dalam suhu bilik.maka baham aktif yang terkandung dalam garlic dapat dikekalkan.

Itu dia banyak sangat manfaat garlic untuk kehidupan  seharian kita.

Jom ambil GARLIC SHAKLEE.

#BuildByMe
#SuperStarzFamily
#AnisShakleeenstek 0196025272
#juta1sakinahindahouse
#toriqilannajjah

Monday, August 21, 2017

Cara Detox Badan, Hati, Usus dengan DTX Complex Shaklee

MALU MUKA PENUH JERAWAT LINDUNG DENGAN MAKE UP TEBAL Jom detoks dengan DTX Complex Shaklee dulu.



Muka penuh jerawat, macam-macam kolagen dah makan, macam-macam produk cantik dah makan.Tapi masih alami kulit bermasalah.

Nak tahu sebab apa boleh jadi cam ni?

Sebab vitamin-vitamin cantik yang dimakan tu tak dapat diserap sebaiknya oleh usus.

Kenapa jadi cam tu ye?

Sebab kebanyakan produk-produk cantik yg diambil mengandungi vitamin A, D, E, & K. Semua vitamin-vitamin ni larut lemak dan perlu melalui hati untuk dicernakan dalam bentuk molekul yang halus untuk diserap di usus.

Fungsi hati sangat main peranan dalam mempercepatkan proses penyerapan vitamin2 ni dihati.

Tapi bila hati x dapat mainkan peranan sebaiknya disebabkan hati dah terlalu pwnat nak proses toksin2 dari pemakanan seharian.Maka hati x mampu nak proses vitamin2 tu.Sebab terlalu penat. So sbb itulah walaupun makan sebanyak mana pun kolagen tp dia x dapat diserap sebaiknya oleh usus.

Apa perlu buat bila jadi begini?

DETOX la jawapannya dengan pengambilan PRODUK DTX SHAKLEE.

Detox hati tu dulu, buang segala toksin-toksin yang terkumpul dihati tu, bila hati dah bersih dr segala toksin maka hati boleh fokus kepada proses vitamin-vitamin larut lemak ni. So lepas tu senang la molekul-molekul kecil vitamin-vitamin tadi boleh diserap secara efficient di usus kita.

Alhamdulillah hati dah sihat , pasti kulit akan sihat, tegang dan berseri-seri.

Jom DETOX Badan, Hati, usus dengan DTX COMPLEX SHAKLEE.Dapatkan segera daripada anis.

#BuildByMe
#SuperStarzFamily
#AnisShaklee0196025272
#juta1sakinahindahouse